Renovate Rumah Teres

renovate rumah teres

Website http://www.ubahsuairenovaterumah.com direka bagi menyalurkan info khususnya bagi kerja-kerja renovate rumah teres tidak kira rumah teres satu tingkat, 2 tingkat dan seterusnya kepada client/ owner rumah teres diluar sana. Website ini juga diwujudkan bagi berkongsi pengalaman-pengalaman DZUC sebagai design & build contractor bagi projek  renovate rumah teres di sekitar kawasan Lembah Klang, khususnya area Shah Alam dan lain-lain tempat. Hampir 16 tahun DZUC menceburkan diri di sektor pembinaan dimana menjalankan kerja-kerja sebagai perunding reka bentuk rumah, kontraktor dan sebagainya.

DZUC mempunyai kepakaran serta berpengalaman luas di dalam sektor pembinaan, perunding reka bentuk rumah teres dan banyak melakukan kerja-kerja pembinaan yang melibatkan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) seperti Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL), Majlis Perbandaran Kajang (MPKj), Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), Majlis Perbandaran Klang (MPK), Majlis Perbandaran Selayang (MPS), Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) dan sebagainya. Melalui website ubahsuairenovaterumah.com ini, DZ UNIQUE CONSTRUCTION ingin berkongsi serba sedikit info dan maklumat adalah berkenaan dengan peraturan yang telah ditetapkan oleh PBT berkaitan had-had anjakan rumah yang dibenarkan bagi kerja-kerja tambahan rumah dan renovate rumah teres khususnya di dalam kawasan MBSA.

renovate rumah teres

Semenjak dari tahun 2000 DZUC menjalankan kerja-kerja sebagai perunding nasihat atau sebagai kontraktor dimana melibatkan peraturan-peraturan MBSA, terdapat 6 kategori yang boleh diringkaskan di sini iaitu:

rumah teres intermediate / middle-lot

rumah teres corner-lot

rumah teres end-lot

rumah teres 1 tingkat kepada 2 tingkat jenis lot tepi / corner

rumah teres 1 tingkat kepada 2 tingkat jenis lot tepi

rumah teres 1 tingkat kepada 2 tingkat jenis lot tengah

Setiap kategori di atas mempunyai had-had anjakan rumah yang tertentu sepertimana yang telah digariskan oleh pihak PBT yang terbabit secara amnya. Bagi klien atau owner rumah teres di luar sana, pemilihan tepat kontraktor pembinaan atau perunding konsultan yang bertauliah, yang mempunyai pengalaman yang luas dan sering kali berurusan dengan PBT yang terbabit adalah faktor utama yang perlu diutamakan bagi memastikan proses-proses renovate rumah teres berjalan lancer.

Wakil DZ UNIQUE CONSTRUCTION yang berurusan secara profesional dengan Pihak Berkuasa Tempatan MPS / MPSJ / MPKj / MPK / MDKL dan MBSA bagi yang berminat boleh menghubungi En. Asri di talian 012 312 3951